Powerless day - Reisverslag uit Zenderen, Nederland van Thomas Thij - WaarBenJij.nu Powerless day - Reisverslag uit Zenderen, Nederland van Thomas Thij - WaarBenJij.nu

Powerless day

Door: Thomas ten Thij

Blijf op de hoogte en volg Thomas

30 Oktober 2011 | Nederland, Zenderen

Hi mensen!

Het is op dit moment tien voor 9 's avonds. Ik zit op dit moment met mijn laptop in een Starbucks. Aangezien ze hier over 10 minuten gaan sluiten, moet ik ff snel dit verhaal typen (dus vergeef mij eventuele typfouten aub).

Ik zal ff bij het begin beginnen. Toen ik vanochtend wakker werd, constateerde ik als eerste dat mijn wekker geen tijd aangaf (kortom: geen stroom). Vreemd dacht ik, in eerste instantie. Toen ik vervolgens een lichtschakelaar probeerde, constateerde ik dat ook deze niet werkte! Het licht ging niet aan! De stroom was uitgevallen!
Dat betekent: al mijn aangekochte boodschappen bij Stop&Shop (om en na bij 120 dollar) die zich in mijn koelkast bevinden, werden niet meer gekoeld! Ook het spul dat in de vriezer zat, kreeg geen koude lucht meer over zich heen!!

Dus besloot ik, om toch nog maar het beste te maken van de dag en ging ik naar Boston om Harvard University te bezoeken!
En na een auto-ritje van 35 minuten en een treinritje van minstens zo lang, was ik eindelijk aangekomen bij Harvard Square! Ik zag een ronde boog met daarop een prachtig Grieks of Latijnse tekst erop, met daarbij 'Harvard'. Dus ging ik daar naar binnen!

Ik constateerde een klein dorp binnen het o-zo-grote Boston! Je kunt het vergelijken met de campus van de UT, maar dan een stukje mooier (bovendien schoner....in Amerika zijn overal bordjes aan de kant van de weg, waarop staat: 'No littering, fines go up to 10.000 dollar'!!! Dus mensen laten het wel uit hun hoofd om hier de straten te vervuilen! Dus: alles was erg schoon, etc.

Verder een prachtige campus, met zeer veel grote gebouwen. Veel gebouwen hadden het bouwjaar erop staan, waardoor het mij nogmaals bevestigd werd dat Harvard één van Amerika's meest oude Universiteiten is (kortom: met een prachtig lange geschiedenis!).
Na meervoudig aantallen foto's en filmpjes te hebben geschoten, ging ik weer terug met de 'T'. Eenmaal rond 7 uur thuis aangekomen van een lange, maar interessante dag....zag ik bij het aan komen rijden al dat er geen enkele lampen branden in het hotel!! Toen ik even later mijn auto geparkeerd had en het hotel benaderde, sprak ik een jongen aan die een sigaretje stond te roken. Hij vertelde me dat het hotel inderdaad de hele dag nog geen stroom had gehad en vermoedelijk ook niet binnen korte tijd zou krijgen!!! Mooi shit dus!!

Na een snelle hap in een erg donkere hotelkamer te hebben gegeten....besloot ik maar mijn laptop te pakken en richting Starbucks te gaan, hier in Westborough. Een heerlijk 'caffé mocha with extra whipcream' erbij...en hoppa! Gebruik makend van het gratis WIFI-netwerk...kan ik toch nog mooi ff internetten!!

Helaas is het nu alweer 9 uur, en gaat de Starbucks sluiten!! Ik word er dus uitgekickt, dus moet nu stoppen!!

Ik meld me later nog wel weer!!

doeidoei,

Groetjes, Thomas

• 31 Oktober 2011 - 10:47

Rutger:

ja.... stroomuitval, krijg je ervan als je naar een minder ontwikkeld land gaat... :P

• 31 Oktober 2011 - 13:58

Han En Thea:

Hé Rutger,

Het lijkt Ghana wel, of niet????

Hé Thomski,
    Dat krijg je met al die bovengrondse leidingen en top zware takken.
    Wel een mooi landschap maar ik zou nu even nog niet willen ruilen.
    We lopen hier in een blousje.
    Horen graag hoe het is. Koop vast een waxine lichtje, lucifers en een zaklantaarn, voor donkere tijden!!!!!!!!!!!!!!!!

Liefs Pap en Mam XXX

• 31 Oktober 2011 - 15:44

Gerald En Marja:

Hoi Thomas,
    Ik lees net op het nieuws dat de electriciteit is uitgevallen en het verkeer heftig ontregeld is van Washington tot Boston. Dit kan in het slechtste geval wel een week duren. Is dit ook de oorzaak van jouw stroomuitval? Niet leuk zeker, maar goed, dan maar iedere avond op tijd naar bed, toch?
    We hebben uiteraard ook je verhaal gelezen van het whale-watching. Wat ontzettend gaaf hé?
    Je moet inderdaad proberen om zo veel mogelijk mee te maken daar in het verre Amerika.
    We hebben nog niet eerder tijd gehad om te reageren, maar natuurlijk houden we je wel in de gaten. Wij liggen nu iedere avond in ons heerlijke bubbelbad :-). Deze hebben we afgelopen dinsdag gekregen, net als Pim en Hetty, die hebben dezelfde. Echt gaaf joh! Als je terug bent mag jij hier uiteraard ook een keer gebruik van maken want jij houdt ook wel van een heerlijk bad.
    We blijven je verhalen lezen, dus ga door met schrijven.
    Groetjes en liefs van ons allebei.

• 31 Oktober 2011 - 15:54

Judith:

Hey!

Wat ontzettend kl*te zeg dat je stroom is uitgevallen. Dat wordt koooold in hoes ;-). Dieprvries- en koelkastspullen kun je dus wel buiten in de sneeuw leggen; gaan ze ook niet kapot :p.
    Post nog ff de foto's en video's van Harvard als je kunt! Ben benieuwd! Als het niet op deze site kan, misschien op facebook!
    Ik heb hele dag vergadering gehad....nogal saaaaai. Zeker met de recente ontslagen allemaal veel onrust hier in het bedrijf...spannende tijden dus!
    Nou keal, hennig an daar in keulte haha, en niet bevriezen daaro he ;-)?!

Liefs Judith

• 31 Oktober 2011 - 18:11

Bart En Annerie:

Hey Thomas,

Mooie verhalen Thomas! Volgens ons vermaak je je prima daar ofniet? Je maakt in ieder geval genoeg mee, haha!
    Leuk om iedereen op deze manier op de hoogte te houden.
    We zullen de verhalen blijven lezen en zijn heel benieuwd wanneer je weer een beetje licht in de duisternis krijgt!

Heel veel succes nog (en plezier uiteraard)!

Groeten Annerie en Bart

• 31 Oktober 2011 - 22:03

Lucas:

Hey Tommie,

Ik las op nu.nl al van de sneeuwval en de stroomstoring. Je 1 van de 1,8 miljoen mensen waarvan de koelkast en de vriezer het even niet meer doen. Maar je kunt met die sneeuw natuurlijk altijd je bier nog buiten koelen! Ook in moeilijke tijden zijn de mogelijkheden onbeperkt! Heeft de starbucks nog wel stroom? Worden ze voorzien vanuit een ander net of hebben ze een noodaggregaat? Waar zou je zijn zonder koffie he?

Groeten,

Lucas