Roadtrip week 1 - Reisverslag uit Westborough, Verenigde Staten van Thomas Thij - WaarBenJij.nu Roadtrip week 1 - Reisverslag uit Westborough, Verenigde Staten van Thomas Thij - WaarBenJij.nu

Roadtrip week 1

Door: Thomas ten Thij

Blijf op de hoogte en volg Thomas

26 December 2011 | Verenigde Staten, Westborough

Hallo mensen,

Hier weer een update uit de USA! Inmiddels zijn we een kleine week onderweg en wat gaat de tijd snel!! Ik zal, ook namens Thomas, even vertellen wat we allemaal gedaan hebben.

Woensdag was ik aangekomen, zoals ik in het vorige verslag reeds vermeld had. Donderdag zijn we op tijd opgestaan, tassen en koffers gepakt en gaan rijden. De eerste stad die we zouden aandoen was Atlantic City. Dit is ook wel 'klein Las Vegas', met een boulevard met daaraan allerlei casino's. Oorspronkelijk zou de reis 5 á 6 uur duren, maar uiteraard hebben wij er iets langer over gedaan door plas- en eetpauzes. En omdat we niet door Manhattan (NYC) wilden, aangezien dit ons enkel zou vertragen. We kwamen aan het eind van de middag aan bij ons hotel: Bally's. Een groot casinohotel direct aan de boulevard (en strand). Echt een prima (4 sterren) hotel!! Eerst opgefrist, omgekleed en toen over de boardwalk gelopen. We hebben eerst gegeten bij een luxe (en duur!!) restaurant: The Continental. Daarna ff de shops bewonderd op de pier. Uiteraard kon ik het niet laten en heb ik een prachtig Guess horloge gekocht! Was nu in de aanbieding en voor Nederlandse begrippen 'een koopje'. Vervolgens de avond diverse casino's bezocht, waaronder Ceasars Palace. Uiteraard hebben we allebei een gokje gewaagd ;-). Thomas eerst aan de slots (machines) en later heb ik nog 10 dollar vergokt aan The Wheel of Fortune. Het geluk was niet aan onze zijde ;-). Tegen een uur of 1 zijn we gaan slapen.

De volgende ochtend hebben we de boardwalk verder helemaal afgelopen. We hebben overigens ontzettend veel geluk met het weer! Stralende zon constant en tamelijk warm voor deze tijd van het jaar. Dus deze ochtend veel foto's gemaakt, o.a. op het strand. Vervolgens was het plan (lees: mijn plan) om te gaan shoppen in een outlet gebied...maar we waren de kaart verloren waarop het adres stond. Dus we besloten dan maar richting onze volgende stop te rijden: Philadelphia. We waren nog maar net de parkeergarage uitgereden of we zagen ineens de outlet shops overal om ons heen!! Even was ik in Heaven, maar toen zagen we dat we NERGENS konden parkeren. En we waren te knieperig om de auto opnieuw in de garage van ons hotel te zetten (5 dollar) ;-). Dus toen toch besloten om richting Philly te rijden, maar in ons achterhoofd om in Philly een outletcenter te zoeken!! :D De reis van Atlantic City naar Philadelphia was ongeveer 1,5 uur. Prima reis, ware het niet dat we steeds over tolwegen gingen, en we dus steeds tolgeld moesten betalen, grrr...Onderweg nog een grappig kauwgom-incident: onderweg staan steeds bordjes met daarop 'no littering', ofwel geen vuil weggooien op straat. Hierop staan enorme boetes. Ik had die bordjes niet gezien en ik spuug tijdens het rijden mijn kauwgom uit het raam, bijna tegen zo'n bordje aan! Thomas kijkt mij verwonderd aan waarom ik dat in godsnaam doe!! Ik gaf aan dat ik die bordjes niet had gezien. Kort daarop rijd de politie langs onze auto...maar gelukkig geen gedonder gehad haha.

Anyway, na 1,5 uur waren we in Philadelphia, Pennsylvania. We hadden de Sheraton Suites geboekt! Voordat we naar ons hotel reden, besloten we eerst even downtown te bezoeken. Met onze car over een enorme brug. Thomas kreeg het nog ff warm met rijden, omdat het toch wel errug druk was in deze big city. Overigens, Thomas is de enige die mag rijden. Volgens de leasemaatschappij van zijn stage-bedrijf mag enkel hijzelf, zijn vrouw of een andere PANalytical collega de auto rijden. En ik, zuslief, dus niet!!! Echt zielig voor hem, want hij doet nu all the driving, terwijl ik ernaast heerlijk om me heen kan koekeloeren ;-). Maar hij doet het goed :-)!

Uiteindelijk toch maar naar ons hotel gereden die aan de rand van de stad ligt. Een niet heel handige lokatie overigens. De hotelkamer was helemaal prima en groot, maar wel heel gehorig. Kinderen spelen constant in de hal, rennen langs je kamer, schreeuwen etc. En ook de muren waren behoorlijk dun, dus de buren konden we goed horen. En gelukkig besloten ze pas zeer laat te gaan slapen, dus jullie begrijpen....dat was heeeeeel fijn. Voor de rest was het hotel dikke prima.

De volgende ochtend (24 dec) besloten we naar de Eastern State Penitentiary te gaan. Deze gevangenis, geopend in 1829, was een beruchte/beroemde gevangenis. Er was sprake van een strak regime, veel solitude voor de gevangenen, er bestonden geen straffen van 'levenslang', én deze gevangenis was de eerste 'gemengde' gevangenis. Ofwel, er waren zowel mannen als vrouwen!! Het sloot de deuren in 1970. Een heel verhaal, echter toen we daar aankwamen én ons parkeergeld al hadden betaald, kwamen we erachter dat de prison gesloten was vanwege Christmas Eve day. Heel fijn! Om toch niet zomaar het parkeergeld voor niets weg te gooien, hebben we daar de omgeving verkend. We zagen onder andere Museum of Arts, een leuk parkje en wat standbeelden (waar Thomas enorm fan van is ;-)!!). Na 1,5 uur wandelen besloten we terug te rijden naar ons hotel en te oriënteren op een tripje richting Lancaster, om de Amish te kijken ;-). Eerst even gebeld met de expert, neef Koen, om vervolgens richting Lancaster te rijden. We kwamen door plaatsjes met zeer bijzondere namen zoals 'Bird-in-hand' en....'Intercourse'. Need I say more ;-)??! Trouwens een prachtige route om te rijden zo door Amish-country, Pennsylvania.
Eenmaal bij Intercourse aangekomen (blijft een bijzondere naam voor een plaats), zagen we ze: The Amish!! Eén zo'n oald keerlken met zo'n lange zwarte baard en hoed op was druk aan het steppen. Ja, alles moet zo eenvoudig en 'plain' mogelijk voor dat volkje, dus een gewone fiets is teveel luxe! Even verderop kwamen we ze tegen op paard en wagen. Nee, geen auto's of enige vorm van luxe voor de Amish-people!
Prachtige omgeving trouwens daar!!! Hier rustig de tijd genomen om rond te cruisen in onze Mazda 3. Toen we het wel gezien hadden, kwamen we het dan toch eindelijk tegen: een outlet center!!! Yes, ik was in de hemel! Daar heeeeeerlijk geshopt bij Tommy Hilfiger en uiteraard het nodige ingeslagen. Niet alleen ik overigens, ook Thomas is geslaagd. Vervolgens op kerstavond uit eten geweest bij de chinees (General Tso's i.p.v. Orange Chicken!!), en toen terug gereden naar Philadelphia. Supermooie dag gehad!

25 dec. 2012: Christmas Day!
Deze ochtend eens wat langer in bed blijven liggen (half negen). Vandaag hebben we de city van Philadelphia eens goed verkend. Omdat het kerst was, konden we in het centrum gratis onze auto parkeren...hoe ideaal!! Lopend hebben we eigenlijk zo'n beetje alle highlights wel gezien, waaronder de Liberty Bell, Independence Hall, Standbeeld van oud-president Washington etc. Philadelphia is een historische stad, maar wij vonden het ook een beetje een vieze (industrie)stad. Toch was het leuk om downtown eens goed te verkennen. Tegen de avond wilden we een restaurantje zoeken om uit eten te gaan. We hebben wel een half uur door de stad gereden om een restaurant te vinden, maar werkelijk alles was gesloten met kerst!! Eindelijk vonden we dan toch een leuk restaurantje, die overigens bomvol zat. Er werd ons verteld dat we 10 tot 15 min zouden moeten wachten, maar dit bleek uiteindelijk meer dan een uur. We konden wachten aan de bar met een drankje. Daar kwamen we aan de praat met een Amerikaanse vrouw, genaamd Renate. Zij is Joods en viert dus geen kerst (wel Chanoeka). Ze was alleen out on the town, en daarom zaten wij met haar opgescheept ;-). Aanvankelijk vonden we het leuk om te praten met een Amerikaanse, maar ze had niet bijster veel interessants te melden. Ze stak een heel verhaal af over haar passie: (ice)skating....Na een kwartier waren we haar en dat 'geneul' goed zat haha. Een beetje asociaal gedaan en haar enigszins buitengesloten ;-). Normaal zijn we niet zo, maar we hadden op kerst geen zin een zeurverhaal over schaatsen en skating. We zaten inmiddels al een uur te wachten en nog steeds kregen we geen tafel toegewezen... Uiteindelijk maar gevraagd aan de ober en toen konden we dan EINDELIJK bestellen. Beide namen we Lambchop. Veilige keus dachten we zo! Echter, toen we dan finally ons eten kregen tegen half zeven, en we haast uitgehongerd waren, zagen we wat er daadwerkelijk op het bord lag....NIET VEEL!! Het was eerder een zoekpplaatje. Een kleine windvlaag en het zou zo van ons bord waaien!! Daar kwam bij dat Thomas de bijkomende groente (baby squash) niet te eten vond. Na het eten, en nog steeds uitgehongerd, hebben we het restaurant verlaten....op zoek naar een McDonalds of Burger King ;-). Je gelooft het niet, maar ALLES was gesloten op kerst! Dus helaas: zelfs geen Mac of Burger King gevonden. Enigszins ontevreden en hongerig kwamen we rond acht uur weer aan in het hotel. Gelukkig hadden we nog wat boterhammen over die we die ochtend hadden gekocht bij een supermarkt, en wat chips, gecombineerd met een heerlijk koud Samuel Adamsje, dus de honger was snel gestild ;-). Een zeer bijzondere ervaring!

Vandaag (26 dec) op tijd opgestaan om de koffer weer in te pakken. We moesten vóór 12 uur uitchecken. Zo gezegd, zo gedaan... We hit the road again ;-). Dit keer een tweede poging Eastern State Penitentiary gedaan. Dit keer hadden we suc6! De prison was open. We hebben een audiotour gevolgd. Dit was zeer interessant en bijzonder!!

Vervolgens gaan rijden richting Baltimore en Washington D.C. Ik wilde langs Baltimore omdat mijn grote held (Dwight Schultz, ook wel bekend als Murdock uit The A-team) hier geboren en getogen is! We kwamen er ergens in de middag aan. Echter, volgens mij waren we in het slechtste deel van de stad beland, want het was er onwijs creepy|!! We voelden ons beide niet veilig. Uit voorzorg de deuren op slot gedaan tijdens het rijden... We waren blij dat we weg waren uit dat gedeelte! Even snel de haven van de stad bezocht (waar Baltimore bekend om staat) en toen doorgereden naar Washington!! Hier zijn we nu ongeveer zo'n 2 uur geleden aangekomen. Dit keer in een 2-sterren hotel The Days Inn. Helemaal prima overigens! We verblijven hier 3 nachten en gaan de stad eens goed verkennen!
Zo, en nu ga ik er een eind aan breien....het verslag is langer geworden dan verwacht (oeps)...
In ieder geval vermaken we ons prima! Hoe kan het ook anders....we zijn immers in de USA!!!!!!!!!
Fijne jaarwisseling mensen!

Liefs,
Thomas en Judith

• 28 December 2011 - 14:22

Ruth:

Heej ten Thijtjes!

het klinkt alsof jullie het enorm leuk hebben daar. Maar ja hoe kan het ook anders in de USA, terwijl wij normale mensen hard aan het werk zijn!:P
    Geniet er nog van samen en alvast een supermooie jaarwisseling!
    Ik ben erg benieuwd naar de foto's!
    liefs Ruth

• 28 December 2011 - 14:37

Lianne:

Leuk leuk om te lezen wat jullie allemaal weer zien en meemaken daar!
    Niceee! :) :) :)
    Stiekem wel een beetje jaloers, aangezien ik ook gewoon weer lekker aan het werk ben! Snik!
    Mijn tijd komt nog wel ;)!

Liefs Lianne

• 29 December 2011 - 18:08

Gerald En Marja:

Wat een heerlijke verhalen en ook Judith kan dus lekker schrijven. Geniet er nog mooi van samen en een hele fijne en gezellige jaarwisseling gewenst van ons. Liefs.

• 29 December 2011 - 21:46

Mam En Pap:

Hi kids,

Weer een prachtig verslag. Juul, jij bent het ook nog niet verleerd.
    Blij dat het zo goed gaat.
    Houd ons op de hoogte.

Liefs mam en pap