Groen Licht van de UT! Oléééé!!!!
Door: Thomas ten Thij
Blijf op de hoogte en volg Thomas
21 Februari 2012 | Verenigde Staten, Westborough
Hi mensen!
Afgelopen donderdag ontving ik het verlossende woord van de UT: mijn afstudeerbegeleiders hebben officieel Groen Licht gegeven aan mijn afstuderen!!! Mijn 1e conceptversie Master's Thesis is tenminste als voldoende beoordeeld en dat cijfer kan vanaf hier alleen maar omhoog gaan!
Zoals je begrijpt was ik bijzonder blij met dit nieuws! Het is toch een stukje erkenning of waardering voor iets waar ik de afgelopen 4,5 maand aaneengesloten aan hebt gewerkt. Echter hadden de heren nog wel wat aanpassingspuntjes, waar ik dus deze week druk mee bezig ben. Als alles een beetje mee zit hoop ik eind deze week een definitieve versie klaar te hebben.
Het is dan mijn planning om woensdag 29 februari a.s. terug naar Nederland te vliegen! Vermoedelijk kom ik dan 1 maart vroeg in de ochtend aan op Schiphol...om na lange tijd weer Nederlandse bodem onder me te voelen;-) En natuurlijk om mijn ouders en zus weer te zien....iets waar ik uiteraard erg veel zin in heb!! En dat geldt uiteraard ook voor mijn vrienden en alle anderen!
Of ik echter de 29e terug zal kunnen vliegen is nog onzeker op dit moment. Mijn begeleider van PANalytical had in september 2011 een retourticket voor me gekocht en de retourtdatum staat gepland op 16 maart as. En helaas is dit een non-changeable ticket...kortom, kan niet vervroegd worden. Máááár, tegelijkertijd begreep ik van mijn begeleider dat het in Amerika veel voorkomt dat mensen gaan vliegen op een 'flying standby basis'. Zoals het er dan ook nu naar uitziet, ga ik dan ook de 29e februari naar Logan Airport om daar te plekke aan de balie te vragen of ik mijn ticket van 16 maart kan inzetten die dag....dan is het dus een kwestie van hopen dat ze hieraan mee willen werken en hopen dat er een plek in het vliegtuig vrij is, zodat ik die zou kunnen invullen. Officieel zou dit eigenlijk niet mogen, want een non-changeable ticket kost uiteraard minder dan een ticket met een 'change' optie. Kortom: duimen voor mij please, haha!!:D
En als ik dan thuis ben, ga ik weer eens genieten van de oerhollandse dingen. Bijvoorbeeld van échte hagelslag (niet zo'n goedkoop aftreksel zoals ze hier hebben en wat eigenlijk hier bedoeld is voor op cakes en taarten, haha), een stroopwafel, en raar maar waar: filet AMERICAIN (je gelooft het misschien niet, maar ze kennen hier geen filet americain!), en natuurlijk....een echte rijkelijk gevulde UNOX tomatensoep!!!
Máár...tegelijkertijd moet ik met pijn in het hart afscheid nemen van het ozo lekkere 'orange chicken' en 'general tso's'. Of kent iemand toevallig een chinees in Twente die dit aanbiedt? Zo ja, laat het aub ff weten, haha.
En als ik dan weer een beetje gesettled ben, ga ik mij voorbereiden op mijn afstudeerpresentatie/verdediging. Dat houdt in, een engelstalige presentatie van 20 minuten, gevolgd door 20 minuten ondervraging van de hoge heren en dan 20 minuten ondervraging door het publiek. Ik zeg bij deze al vast, mocht je van plan zijn te komen....aub geen shit-vragen gaan stellen, haha!! Ik zal van tevoren wel een lijstje met 'goedgekeurde' vragen opstellen...;-)
En hopelijk kan ik dan omstreeks maart/april/mei mijn diploma in ontvangst nemen en dan door het leven gaan als: T.J.H. ten Thij MSc.
Mensen, laat nog eens ff een berichtje achter zou ik zeggen, ik kan dat altijd zeer waarderen!
En dan hopelijk tot snel!!
Groetjes, Thomas
From North-east Westborough:P
En dan hopelijk tot snel!!
Groetjes, Thomas
From North-east Westborough:P
22 Februari 2012 - 09:27
Lucas:
Hey Thomas,
Dat is echt super goed nieuws man! Wat is dat een opluchting he? Als al je harde werk beloont wordt met groen licht. Natuurlijk moet er nog wel het een en ander gebeuren maar eigenlijk kan het niet meer stuk!
Ik hoop dat het je gaat lukken om de 29e te vliegen. Uiteraard ga ik graag in op je uitnodiging om zeer binnenkort een grote bak NL koffie te drinken.
Met betrekking tot het verdedigen: Laat me tijdig de lijst met 'goedgekeurde vragen' zien. Dan heb ik even de tijd om een aangepaste vragenlijst op te stellen en rond te mailen zodat je nog een beetje uitgedaagd wordt ;)
Groeten en tot snel, -
22 Februari 2012 - 14:00
Mam,:
Hallo Thomas,
Heb net je verslag gelezen. Prachtig, maar nog veel mooier dat het bijna zover is, dat je terug komt. Ik vind het nu ook wel lang genoeg. Zal zorgen dat er broodjes filet Americain zijn en uiteraard HOLLANDSE TOMATEN SOEP!! Ha, Ha!!:) We hopen dat je de 29e met het vliegtuig mee kunt en weer gezond op hollandse bodem landt. We spreken elkaar nog op skype.
Liefs Mam xxx -
22 Februari 2012 - 14:16
Ries:
Ik duim voor je!! The 29th it will be ;)! -
22 Februari 2012 - 19:07
Ester:
GEFELICITEERD!! Klinkt goed hoorrr..
Laatste week of weekjes in the USA, geniet er nog ff van en dan lekker terug naar ons kikkerlandje! Succes met de laatste loodjes en de verdediging. Nog ff mooi afronden! -
23 Februari 2012 - 06:29
Gerald En Marja:
Ha Thomas,
Wat een heerlijk vooruitzicht moet dat voor je zijn.
Hoe geweldig het ook zal zijn in de VS ....... er gaat natuurlijk niets boven ons eigen, kille, koude, natte en sombere kikkerlandje :-)
Fijn dat je het allemaal zo keurig en op tijd hebt afgerond en eenmaal thuis dus op zoek naar een vaste baan.
Nog even een paar daagjes genieten en dan heel veel succes op de luchthaven, in de hoop dat ze je mee laten gaan.
Tot gauw! Groetjes en liefs van ons. -
23 Februari 2012 - 13:32
Juud:
Haai broer!
GEFELICITEERD!! Goed gedaan hoor! Nu al groen licht, netjes binnen de tijd! En dan moet je alweer afscheid nemen van het fantastische Amerika....maaaaaar als het goed is gaan we over enkele maanden alweer terug!! Heerlijk reizen aan de westkust :D!! Daar nu al zin in! Ben benieuwd wat je dan van 'mijn' kant van de VS vindt :p
Voor nu: suc6 met de laatste loodjes en tot volgende week!!
Liefs Judith -
23 Februari 2012 - 13:34
Juud:
P.S. kun je nog wat regelen met die heeeeeerlijke vanilla koffie daar ;-)?? Of geurtjes?? Of kleding? Ofwel: prop heel Amerika gewoon ff in je koffer :p -
23 Februari 2012 - 14:29
Thomas:
Bedankt mensen voor alle leuke reacties!!
Wat betreft het terugvliegen, de datum is nu 100% zeker: ik vlieg a.s. woensdag 29 februari om 20.35 uur met Iceland Air richting Reykjavik.....heb daar dan een lay-over van 1 uur en 10 minuten en vlieg dan door naar Shithole Airport....euh ik bedoel Schiphol Airport!
Kep gister een nieuwe ticket gekregen van mijn baas, erg vriendelijk van ze, haha!
Tot gauw mensen,
Gr. Thomas -
26 Februari 2012 - 14:03
Ries:
Hopsa!! The 29th it became ;)! Maart de 1ste bellen we :)! Fijne reis man en succes met alles af te ronden daar!!! Byeeee