Beautiful US of A! - Reisverslag uit Zenderen, Nederland van Thomas Thij - WaarBenJij.nu Beautiful US of A! - Reisverslag uit Zenderen, Nederland van Thomas Thij - WaarBenJij.nu

Beautiful US of A!

Door: Thomas ten Thij

Blijf op de hoogte en volg Thomas

05 November 2011 | Nederland, Zenderen

Hi people!

Bij deze weer een berichtje uit de US of A!

Ik zie dat het alweer een weekje geleden is dat ik mijn laatste bericht heb gepost. Tijd voor een update uit dit magnifieke land!

Laat ik beginnen bij het feit dat ik inmiddels gelukkig weer volop gebruik maak van de stroom! En dat is een erg prettige zaak kan ik je zeggen!!
Ik heb 2 dagen zonder stroom gezeten en daarmee had ik nog geluk! Ik heb collega's die bijna een week lang zonder stroom hebben gezeten. Erg vervelend zoals je je kan voorstellen. Zo waren er wat die bijv. dagen lang hadden 'gekookt' buiten op de barbeque, met kolen en een vuurtje...

Máár....inmiddels is zo'n beetje alle sneeuw weer weggesmolten. De temperatuur heeft zich hersteld, het is inmiddels weer tussen de 10 en 15 graden overdag. Vandaag bijv. zelfs een lekker zonnig dagje gehad.

Vandaag ben ik eens ff op pad gegaan met de Mazda! Ik heb de omgeving verkend. Zo reed ik vandaag een bijzonder aangenaam, luxueus, 'rural' plaatsje binnen genaamd 'Southborough'. Het was zoals gezegd een mooie zonnige dag...en wat ik daar heb gezien was werkelijk waar een PRACHTIG stukje platteland, een prachtig stukje Amerika!!
Om Southborough het beste te omschrijven, moet je denken aan bijv. een setting zoals die in de film 'Home Alone', maar dan in een heuvelachtig gebied met kleine straatjes in een bijzonder bosrijk gebied, wat nu in de Indian Summer absoluut op zijn mooist is! Wat een kasten van huizen...de één nog mooier en groter na de ander. En de meesten waren gelegen aan de top van een lange, naar boven slingerende 'drive-way'...prachtig gezicht! Hier wonen absoluut de topinkomens van Massachusetts.

Wat ook typisch is, is dat alle huizen aan de kant van de weg meerdere brievenbussen hebben. Zo viel me op dat de meeste villa's bijv. één brievenbus puur en alleen voor de 'Boston Globe' (krant) hadden en daarnaast een aparte brievenbus voor andere post!
Op een gegeven moment reed ik op een kruising af, waar ik een kast van een huis zag....waar mensen volop aan de buitenkant aan het werk waren...ik kreeg gelijk een flasback naar de film 'The Money Pit' met Tom Hanks & Shelly Long. Alhoewel, ik denk niet dat het eenzelfde (bodemloze) money pit was als in die film;-)

Kortom, ik had een prachtig middagje! Normaliter heb ik altijd mijn foto-camera in de auto liggen (en dus bij me), echter vandaag helaas niet, dus ik heb helaas geen fotootjes kunnen nemen...maar no worries...ik ga nog zeker wel een keer weer terug;-)

Verder heb ik gisteren mijn 1e papieren cheque gekregen van mijn werkgever, waardoor ik uiteraard met een erg goed gevoel het weekend in ging! Haha!
Ik heb de cheque gelijk vrijdagavond maar ff verzilverd bij de Citizens Bank. Ik constateerde dat de meeste banken in de omgeving zelfs een 'drive-thru-ATM' hebben...dus heb ik gelijk maar ff wat geld gepind, terwijl zittend in mijn auto. Hoe dat werkt is als volgt: je rijdt een rondje om de bank...en je zet je auto stil naast de pin-automaat en vervolgens doe je je raampje omlaag en haal je je geld uit de muur...raampje dicht en wegrijden maar!
Jaja...die Amerikanen hebben alles op gemak ingericht! Tis wat;-)
Maar tis wel handig, je kunt gelijk weer verder rijden!

Over verder rijden gesproken, ik heb deze week ook mijn tankpasje ontvangen! Erg handig kan ik je zeggen, haha!

Ik heb ook meerdere vragen gehad over hoe het met mijn opdracht gaat. Ik moet zeggen, dat gaat prima! Ik heb inmiddels mijn 1e deelvraag beantwoord en heb een eerste concept Master Thesis ingediend bij mijn UT-begeleiders als ook bij Rik (mijn begeleider bij PANalytical). Ik heb nog geen reactie van de UT gehad, maar Rik was gelukkig erg positief daarover.
Ik ben op dit moment bezig met het onderzoeken van mijn 2e en 3e deelvraag.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn, de 1e deelvraag is "What is the current situation regarding the forecasting of operational cash flows and where are the largest deviations between forecast and actual?" en de 2e en 3e deelvragen gaan over 'what the best models are to predict future operational cash flows'. Dit ben ik dus momenteel aan het onderzoeken. Ik kijk vooral naar de verschillen tussen de directe en indirecte methode en wat beide methoden kunnen betekenen voor PANalytical.

Verder ben ik gisteravond voor het eerst hier in de States naar de bios geweest. Ik had gedurende de week telkens trailers gezien over de film 'Tower Heist' (casting: Eddie Murphy, Ben Stiller, Alan Alda, Judd Hirsch, Casey Affleck...kortom, een behoorlijke goeie casting!), dus ik besloot om die maar eens te gaan bekijken. Ik had op internet gezien dat er hier in Westborough een 'Regal Cinema' zit en notabene op 5 minuutjes afstand...dus dat was perfect!
Het was een prachtig mooie bios, deed wel een beetje Cinestar-achtig aan, alleen vermoedelijk wel 2 keer zo groot (maarja, wat is hier in Amerika nou niet groot? haha).
Ik kocht een kaartje en zocht zaal 12 op. Bij binnenkomst in zaal 12, constateerde ik dat de zaal compleet leeg was, geen enkel stoeltje was gevuld, maar ik zag dat de voorstukjes en reclames al wel begonnen waren! Vreemd dacht ik, misschien ben ik in de verkeerde zaal??!

Dus ik ging weer naar buiten en vroeg een vrouw achter de balie of het klopte dat in zaal 12 Tower Heist draaide. Ze bevestigde dit, wat mij een nog meer vreemd gevoel gaf. Ik zei vervolgens tegen haar dat de zaal compleet leeg was en vroeg of dat wel klopte. Vervolgens keek de desbetreffende vrouw in de computer en vertelde me daarna doodleuk: "that's right sir, you're the only one that bought a ticket tonight for that movie'.
Uiteraard gaf dit een nóg vreemder gevoel. Haha! Ik keek haar aan of ze een grapje maakte, maar dit bleek niet zo te zijn!

Dus ging ik maar weer terug naar zaal 12, aangezien ik het kaartje toch al had gekocht! Ik kwam de zaal binnen en vroeg me af waar ik zou gaan zitten. Ik koos de stoel die perfect op ooghoogte was en bovendien het meeste in het midden van de zaal was, haha! Voetjes op het stoeltje voor me en gaan met die banaan!
Ik moet zeggen, het was wel een grappige ervaring. Een complete bios-setting helemaal puur en alleen voor mij! Het gaf me wel een exclusief gevoel, haha!

Verder wil ik nog ff wat muziektips delen met jullie. Hetgeen hier regelmatig op '92 Pro FM' wordt gedraaid is het volgende:
1. Gaving DeGraw - Not over you
2. Lady Antebellum - Just a kiss
3. Lady Antebellum - Never alone
4. Lady Gaga - Born this way
5. Katy Perry - The edge of glory
6. Lady Antebellum - We owned the night.

Zoals je merkt, behoorlijk wat Lady Antebellum hier...en ik moet zeggen, zeer terecht, heerlijk om naar te luisteren...vooral als je lekkere afstanden aflegt hier op de highways en interstates! Heeeeeeeeerlijk!;-)

Morgen ga ik vermoedelijk weer ff Boston bekijken...en ik zal zorgen dat ik mijn fotocamera bij me heb!

Dus ik meld me snel weer!

Groetjes vanuit de US of A!

• 06 November 2011 - 08:50

Leandra:

Hey Thomas,
    Ben niet zo vh berichtjes achterlaten maar lees elke x vol plezier je berichtjes! Enjoyyyy! en ja, meer foto's zou super zijn ;-) haha..
    Groetjes Leandra

• 06 November 2011 - 14:03

Lianne:

Hoiiii hoiiiiii..

Leuk, weer een berichtje!
    Haha, die bios, wat grappig! Wat zou je je alleen gevoeld hebben..
    Maar kun je wel lekker hardop lachen ;).. (of huilen).. bij bepaalde stukjes!
    Leuke ervaringen doe je weer op!

Ik wacht weer lekker af op de picah's! :D

Groetties, Lianne

• 07 November 2011 - 09:35

Linda:

Wat ik me dan toch afvraag...
    Was de film zo goed dat men er in zulke groten getale op af kwam? ;-)
    Klinkt weer goed allemaal trouwens! (Wat zal je zus jaloers op je zijn ;-))

• 07 November 2011 - 11:04

Rutger:

Je vermaakt je nog steeds opperbest zo te lezen :). Ik heb net het nieuwe album van Lady Antebellum gedownload, daar staan die nummers die jij noemt ook op. Erg leuke muziek!!

Verslag uit: Nederland, Zenderen

Afstuderen bij PANalytical Inc. at Westborough, MA